Piias huvudbild 1 IMGP6238  

Jag heter Piia Gustvall och det är jag och min man PO som hjälps åt med våra hundar. Vi har sedan -94 fött upp Shetland Sheepdog och Pomeranian sedan-21. Vi har 2 döttrar. Emma vår älsta har en egenuppfödd häst"Agge" han är nu 11 år. Hans Mamma, ett arabsto "Arktica" var 11 år när Emma fick köpa henne och Emma själv var 13 år.  Arktica hann fylla 30 år innan hon var tvungen att få somna in. Emma har även en Butik " Gustvall Ridsport". Vår yngsta dotter Liina bor i Göteborg med sambo och två hundar.

Vår första hund skaffade vi -87, en Howavart hane han hette "Bruks Black Bim".Vi fick lova uppfödaren att börja gå en kurs på brukshundsklubben eftersom den rasen egentligen inte var lämplig som förstahund. Det blev jag som fick gå olika kurser från det att han var 4 mån. När han blev lite äldre tävlade vi i lydnad och tränade och tävlade även i spår. Vi ställde också ut honom och han fick ett flertal BIR och BIM placeringar och som bäst BIG 5. Han blev även KORAD (ett mer avanserat karaktärs prov) med godkänt. Han blev också pappa till en kull på 9 hanar och 1 tik ( det var dåvarande ordföranden i Howavart klubben som ville använda honom) När han blev äldre, runt 8 år fick han ta det lite lugnare så efter det tränade vi sök men bara på skoj. Han blev 13 år

-92 utbildade jag mig till instruktör på Brukshundsklubben, men jag kände att vi själva hade fler hundar och vår uppfödning som tog fart så jag hade inte så många kurser.

Vi hade under en period även Collie men vi hade bara en kull och från den sparade vi en tik och en hane.

Jag lärde känna Anne Reider (Shellrick's kennel) på klubben och -91 fick vi ta en trefärgad Shetland Sheepdog tik på foder från henne Shellrick's Midnight Sun "Sunny" och hon blev grunden till vår uppfödning av Sheltie. Jag tränade och tävlade i lydnad med henne också och vi klarade LP1 LP 2. Hon gjorde även BOK-provet "Bevakning o karaktär"och blev dagen bästa hund bland "Rottisar" och Schäfrar.Vi ställde även ut henne och hon fick som bäst CK och 3:dje bästa tik på Stora Stockholm. Vi har under åren mest fokuserat på utställning.

Nu när vi blivit äldre och båda är pensionärer har vi högst 2 kullar/år. Nu har vi bara Sheltie och Pomeranian.